Bjelovarsko-bilogorski župan i župnik Župe svete Terezije Avilske Damir Vrabec potpisali su ugovor o financijskoj potpori Županije za program “Pomaganje siromašnima u župi, obiteljima s brojnom djecom, starim i bolesnima” u sklopu županijskog programa karitativnih djelatnosti.
– Prošle godine, kao i ove, prijavili smo se na natječaj kako bi Županija financirala humanitarne aktivnosti crkve, odnosno kako bi smo mogli tjedno jednom, ali i svaki Uskrs i Božić pomoći najsiromašnijima. Zajedno sa Županijom i županom Damirom Bajsom to smo i ostvarili – radosno je rekao župnik Damir Vrabec.

Svakog utorka

Ovo je već druga godina za redom da Bjelovarsko-bilogorska županija provodi program karitativnih djelatnosti kojima je za cilj pomoći sugrađanima putem vjerskih zajednica.
Sredstva u iznosu 35 000 kuna Župa svete Terezije Avilske iskoristit će za realizaciju ovog programa na način da će svakog utorka pomagati siromašnim članovima zajednice u vidu paketa hrane i higijenskih potrepština.
– Ovo što ćemo danas potpisati dio je raspisanog natječaja na koji se javilo jedanaest vjerskih zajednica, a za njihov rad osigurano je 230 tisuća kuna iz županijskog proračuna. Za crkvu svete Terezije Avilska izdvojeno je 35 000 kuna – izjavio je Damir Bajs, dodavši kako ga veseli aktivnost crkve u smislu pomaganja potrebitima koju Županija podupire u financijskom smislu.