Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima primio je igrače i vodstvo Kluba američkog nogometa Greenhorns Bjelovar na čelu s predsjednikom Dinom Dozanom. Riječ je o klubu osnovanom još 2008. godine, a otada niže brojne sportske uspjehe, a sudjelovali su i u nizu humanitarnih akcija.

-Zahvalio bih županu Bajsu na prijemu. U ovih osam godina imamo jako dobru suradnju sa županom i sportskom zajednicom i uvijek su nam pomogli kad god je trebalo. Mi se natječemo pod Hrvatskim savezom američkog nogometa i to u dvije lige – flag i tackle football lige. Trenutno nas je oko 26 i težimo tome da povećamo članstvo. Lige će krenuti početkom travnja i to flag football verzija, a učlaniti se mogu svi preko naših stranica – kazao je na prijemu predsjednik kluba Dino Dozan. No od prošle godine, uz mušku, postoji i ženska ekipa koja je već nakon par mjeseci postojanja ostvarila značajan uspjeh, osvojivši treće mjesto na Greenhorns Bowlu, međunarodnom turniru u Bjelovaru.
-Humanitarni turnir „Darujmo radost igrajući se“ bio je pokretač što se tiče ženske ekipe jer tada smo se prvi puta susrele s ovom loptom i sportom. Nama se to jako svidjelo i u dogovoru s dečkima smo zaključile da ćemo se i mi okušati u igri. Podijelile smo letke po srednjim školama i pridružilo nam se sedam srednjoškolki. Nakon samo dva mjeseca uspjele smo pobijediti Split i volimo reći da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj. Trenutno ima 10 djevojaka u ekipi, a cilj nam je priključiti još više ženskih osoba. Ovo je jako zanimljiv sport, naša ženska verzija je beskontaktna i nema ozljeda, stoga pozivam sve djevojke da se priključe – naglasila je Tatjana Uzelac, kapetanica ženske ekipe Greenhorns zahvalivši županu Bajsu na suradnji i pomoći.