BJELOVAR – Valamarov tim ljudskih potencijala jučer je posjetio Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar te pred 160 učenika i njihovim roditeljima održao prezentacije o atraktivnom programu stipendiranja u Valamaru.

Zahvaljujući dobroj organizaciji Turistiško ugostiteljske i prehrambene škole došlo je do velikog odaziva učenika i roditelja kojima je Valamarov tim na čelu s voditeljicom odjela ljudskih potencijala Valamara, Nevenom Tolanov predstavio prednosti odrađivanja prakse kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Održane prezentacije rezultirale su velikim interesom učenika vezano uz daljnje usavršavanje i prilike u razvoju karijere u Valamaru.

Atraktivan program

– Započela je kampanja Valamar Riviere u kojoj se prezentira Valamarov program stipendiranja. Turističko – ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar i ostale škole koje smo posjetili vrlo rado su otvorile svoja vrata ovom predstavljanju stipendija. Zahvaljujemo se svim školama koje smo već posjetili i svima onima koje ćemo tek posjetiti jer se upravo kroz susretljivost škola postiže kvalitetna promocija ugostiteljsko-turističkih zanimanja što je i našoj kompaniji iznimno važan cilj. Osim toga, na ovaj način učenici se ohrabruju za ustrajanje u odabiru struke i karijere koja ima budućnost u turizmu – rekla je voditeljica odjela ljudskih potencijala Valamara, Nevena Tolanov.

Valamar Riviera učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj donosi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 1.200 kuna mjesečno tijekom školske godine, u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja.

Stipendiranje učenika Valamar osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma, a u školskoj godini 2018./2019. u program stipendija bit će uključeno sveukupno 400 učenika. Obveza svih stipendista jest da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju. U jednoj od atraktivnih Valamarovih destinacija od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, učenici imaju priliku odraditi kvalitetnu praksu, a po završetku školovanja osigurano im je prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Valamar svojim stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osigurava smještaj i prehranu na teret poslodavca.

Valamar je najveći stipenditor u turizmu u Hrvatskoj, a u visokoj sezoni u svojim hotelima i ljetovalištima i kamping ljetovalištima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljava 6.600 djelatnika.

Svi učenici koje zanima stipendija u Valamaru mogu se prijaviti i putem online aplikacije: valamar-riviera.com/stipendije