Grad Bjelovar za 24 butelje vina tvrtci Coner platio je 05. veljače 2020. godine jednu kunu i šest lipa. Jedna butelja našeg cijenjenog vinara, tako ispada, koštala je malo više od četiri lipe. Nešto malo više, gotovo pet lipa, koštala je butelja Caberneta Sauvignona istog proizvođača. Grad Bjelovar 26 butelja platio je, sve zajedno, jednu kunu i 25 lipa.

Tako je barem navedeno u aplikaciji Transparentno za čiju je izradu Grad Bjelovar izdvojio 138 tisuća kuna, ne računajući novac namijenjen promociji.

Grad Bjelovar izvrsno je prošao i kada je u pitanju naručivanje vode. Za 20 boca Aquaviva vode i 30 čaša izdvojeno je, sve zajedno, jedna kuna i 34 lipe. Kada Grad Bjelovar plaća, i veterinarske usluge iznimno su, iako samo ponekad, jeftine.

Tako je za uslugu veterinara s računa gradske uprave skinuta jedna kuna i 48 lipa, a taj iznos, navodi se u aplikaciji Transparentno, isplaćen je Veterinarskoj stanici Bjelovar za usluge veterinara za čitav siječanj ove godine, i to za rad na stočnom sajmu u Patkovcu.

Više je nego povoljna i cijena obaveznog, ali i kasko osiguranja službenih automobila u vlasništvu Grada Bjelovara. Za osnovno auto osiguranje tako je Eurohercu u ožujku ove godine plaćena jedna kuna i 73 lipe, dok je kasko ipak bio nešto skuplji te koštao čitave dvije kune i dodatnih 38 lipa. Veliko je to sniženje, s obzirom je prošle godine kasko osiguranje za isto to vozilo koštalo 3764 kune i 56 lipa.

Poseban slučaj isplate su plaća gradskim zaposlenicima, kao i članovima raznoraznih odbora, koje iznose nula kuna i iz kojih nije jasno je li bilo isplate, a iznos nije naveden ili isplate uopće nije bilo.

Gradskoj upravi poslali smo službeni upit da nam objasni u čemu je tajna tako velikih sniženja, odnosno niskih isplata. Za prepostaviti je da su u aplikaciju uneseni netočni podaci, no s obzirom na veliki broj pogrešaka, veliko je pitanje kada će se i hoće li se uopće unijeti točni podaci. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.