Gradski vijećnici i čelnici Grada ni ove godine nisu zaboravili nagraditi najzaslužnije građane i udruge, koji su tijekom minulog perioda svojim radom dali izniman doprinos promicanju ugleda Garešnice. Povelje i zahvalnice podijeljene su nekolicini društava i pojedinaca na prošli tjedan održanoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada.

Sportaši, prosvjetari…

Ovogodišnji laureati su Športsko ribolovno društvo Ilova, Rukometni klub Garešnica, dobrovoljna vatrogasna društva iz Trnovitičkog Popovca i Kajgane, potom pojedinci Željko Duković, Zdravsko Jakopović, Marko Mamić, Čedomir Matovina, Dejan Nemčić, Zlatko Nociar i Zdravko Klišan. U ime nagrađenih gradskim se vijećnicima zahvalio Željko Duković, u čije je ruke Povelja Grada stigla zahvaljujući dugogodišnjem djelovanju i doprinosu u razvoju športskog ribolova, kao i rezultatima postignutima na tom području.
-Hvala članovima Gradskog vijeća koji su odlučili da smo baš mi, ovdje okupljeni, zaslužili ova priznanja – kazao je Duković, dodajući kako će on osoba, kao predsjednik Zajednice športskih ribolovnih društava Grada Garešnice, do kraja svog mandata nastojati opravdati priznanje.
Posebno sretan što se našao među laureatima bio je i mladi garešnički nastavnik geografije kojeg je proslavio njegov humanitarni projekt za pomoć afričkim školarcima.

Priznanja školarcima

-Uvijek je lijepo primiti priznanje za rad, no posebno je zadovoljstvo kad se to dogodi u vlastitom gradu, kad ti ga dodjele ljudi s kojima si živio i surađivao – istaknuo je Nemčić.
Dodjela gradskih priznanja u Garešnici specifična je po tome što se ona dodjeljuju i učenicima škola koje djeluju na gradskom području. Tako je i ove godine za odlične rezultate postignute na nastavi te u izvanškolskim aktivnostima nagrađeno troje mladih. Riječ je o Dragani Vekić iz OŠ Trnovitički Popovac, Greti Udžbinac iz OŠ Garešnica te Heleni Komugović, učenici Srednje škole “August Šenoa”.