Mještani Babotoka koji su korisnici javnog vodovoda ovih su dana i fizički prespojeni na novu mrežu koju je izgradila općina Kapela. Naime, stari je sustav izgrađen još devdesetih godina i više nije odgovarao modernim standardima pa je mještane trebalo prespojiti na novu, općinsku mrežu.
– Novi je vodovod u Babotoku završen prije godinu i pol dana i tada su se korisnici, njih petnaestak, iz bjelovarskog Komunalca prebacili na Kapelakom koji im je postao ispručitelj vode. No, i dalje su koristili staru mrežu dok se nisu stekli svi uvjeti da ih fizički prebacimo na novu mrežu. Primjerice, na staroj mreži jedan šaht i vodomjer su dijelila tri kućanstva što je stvaralo puno problema oko plaćanja računa. Sada su svi dobili svoje šahte i vodomjere i više takvih problema nema – pojašnjava načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec.
Prespajanje vodovodne mreže mjesta Babotok na općinski vodovod Kapela zabilježio je Antun Jakovov, i sam korisnik javnog vodovoda.
-Oni koji nisu imali šahte za vodomjere sad su im napravljene nove što sve zajedno košta nešto više od 600 kuna. Evo, ja sam imao vodomjer u podrumu ali sad je napravljena šahta u vrtu ispred kuće gdje je smješten vodomjer, a također su premješteni i svi hidranti – kažeAntun Jakovov.
Sve radove oko prespajanje vodovoda i novih šahtova izvelo je općinsko poduzeće Kapelakom.