Piše: Vedran Cindrić

Učiniti lijepu i poštenu gestu, a pri tome se još skromno potruditi da ostaneš anoniman vrijedno je divljenja. Upravo je to jučer učinio jedan anonimni dobročinitelj iz Bjelovara.

Naime, redakciji portala Bjelovarac.hr javio se bjelovarski umirovljenik Ivan F. koji je na gradskoj tržnici izgubio novčanik s dokumentima i mirovinom, a kasnije ga je pronašao ispred kućnog praga na drugom kraju grada to jest u Mlinovcu.

-Ne znam tko mi je pronašao novčanik u kojem su se nalazili svi moji dokumenti i novci i ostavio mi ga ispred kućnog praga. Vjerojatno ta osoba želi ostati anonimna, ali ja joj se želim javno zahvaliti – priča nam Ivan i objašnjava što se dogodilo.

U novčaniku svi novci i dokumenti

-Otišao sam u kupovinu na bjelovarsku tržnicu i nakon što sam pokupovao neke proizvode, shvatio sam u jednom trenutku da mi novčanik više nije u džepu. Obišao sam cijelu tržnicu, pitao prodavače jesu što pronašli, no nitko ništa nije vidio. Naravno da mi je bilo iznimno nelagodno jer sam u novčaniku imao sve dokumente i novce stoga sam otišao na policiju prijaviti nestanak novčanika jer sam, između ostalog, i pomislio da mi je možda i ukraden iz džepa iako je naravno postojala i vjerojatnost da mi je jednostavno ispao – priča nam Ivan i nastavlja.

-Nakon policije otišao sam i u banku odjaviti kartice te krenuo doma u Mlinovac. No, kada sam došao doma ispred kućnog praga sam našao novčanik sa svim novcima i dokumentima. Pretopstavljam da ga je netko pronašao u krugu tržnice, na osobnoj karti vidio adresu stanovanja, odvezao se do moje kuće i ostavio ga. Nije ostavljena nikakva poruka na novčaniku tako da ne znam o kome se radi, no barem mu se onda ovako javno želim zahvaliti za ovo humano djelo koje me je iznimno emotivno dirnulo – istaknuo je umirovljenik Ivan.

Foto – ilustracija