Da su na dobrom putu kada je unaprjeđenje obrazovanja u pitanju proteklih dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su dobili potvrdu od ključnih ljudi. Prvo je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo ustvrdio to nakon što je u Županiji održao sastanak s predstavnicima Županije i ravnateljima ovdašnjih srednjih škola, a onda i sama ministrica Blaženka Divjak.

Pomoćniku je prezentirano stanje te su mu predlagane mjere i konkretni koraci koji bi se trebali što prije poduzeti kako bi djecu i mlade vodili ka uređenom sustavu. Susret s ministricom pak išao je u smjeru ulaganja i ostvarivanja velikog projekta javno-privatnog partnerstva, centre kompetentnosti i izvrsnosti te bolju školsku informatičku opremeljenost. Sve to bilo je i više nego dovoljno da Divjak zaključi kako je riječ o Županiji koja obrazovanje prepoznaje kao prioritet unatoč uzimajući u obzir novac kojim raspolaže.

– Tako je, kada gledate osnivače škola, bez obzira bile to osnovne ili srednje škole u Hrvatskoj, kada se posjete županije i škole onda se vidi vodi li se, i u kojoj mjeri, briga u školama. Moj pomoćnik profesor Prskalo je bio zadovoljan s onim što je vidio na terenu. Naravno, uvijek ima mogućnosti za unapređenja, ali ja znam da izvorna sredstva koja ima Županija nisu velika. Rekla sam i da se županije ne dijele, ako gledate rezultate kakve su škole, na siromašne i bogate, već na one koji prepoznaju obrazovanje kao prioritet i oni koji to ne prepoznaju, a ja se veselim da vaša županija obrazovanje prepoznaje kao prioritet – ustvrdila je Divjak.