Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, u pratnji ravnateljice županijskog Zavoda za javno zdravstvo Nine Renić, obišao je novoobnovljeni mikrobiološki laboratorij. Naime, županijski Zavod za javno zdravstvo u suradnji s osnivačem Bjelovarsko-bilogorskom županijom obnovio je ovaj laboratorij, a vrijednost radova iznosila je 600 tisuća kuna. Na taj način su se stekli bolji prostorni uvjeti za rad laboratorija koji se prostire na 320 kvadratnih metara, proširenje Službe za mikrobiologiju te akreditaciju samog mirkobiološkog laboratorija što je imperativ za kvalitetu zdravstvene zaštite.

-Završetkom ovog projekta adaptacije i rekonstrukcije mirkobiološkog laboratorija koji je realiziran uz pomoć župana Damira Bajsa i Bjelovarsko-bilogorske županije mi smo kao mikrobiološki laboratorij u potpunosti prostorno udovoljili svim zahtjevima Pravilnika o minimalnim uvjetima vezanim uz prostor, djelatnike i opremu. Imamo tri nova laboratorijska prostora, prostoriju za pripremu mikrobioloških podloga, prostoriju za dekontaminaciju, sigurnosne kabinete za zapaljive tvari. Također, vrlo je važno istaknuti da je riješen problem pristupa invalidnih osoba budući da je napravljen spoj između stare i nove zgrade gdje invalidne osobe liftom iz nove zgrade direktno ulaze u mikrobiološki laboratorij – kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo BBŽ Nina Renić. Istaknula je kako je sve to bio jedan od preduvjeta u cilju buduće akreditacije mikrobiološkog laboratorija kao jednog od imperativa u zdravstvenoj zaštiti s obzirom na to da nema uvođenja novih dijagnostičkih postupaka ni razvoja specijalističke dijagnostike bez adekvatnog prostora i opreme.

-Smatram da će ovaj novouređeni prostor svim djelatnicima Službe za mikrobiologiju pružiti moderniji i ugodniji rad te da će odraziti na kompletnu zdravstvenu zaštitu stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije – istaknula je ravnateljica Renić.