U sklopu europskog projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“, koji provodi Bjelovarsko-bilogorska županija, u obnovu kreću četiri zgrade velikih Domova zdravlja u našoj županiji – u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i Garešnici. Prva u nizu obnove je zgrada Doma zdravlja – Ispostava Čazma. Radovi su vrijedni milijun kuna, a s obzirom da je najpovoljnija ponuda imala višu cijenu od procijenjene, Bjelovarsko-bilogorska županija će u svom proračunu osigurati 363 tisuće kuna kako bi se u Domu zdravlja u Čazmi zadovoljio Pravilnik o minimalnim uvjetima vezanim prostor, zaposlenike i medicinsko-tehničku opremu za obavljanje zdravstvene djelatnosti, ali i svim korisnicima omogućio zdravstveni standard 21. stoljeća. To znači da će se izvoditi radovi u svrhu omogućavanja pristupa invalidima, ugradnja automatskih kliznih vrata na ulazima, sanitarnih čvorova za invalide, taktilne površine, izmijenit će se unutarnja vrata, podovi, obaviti sanacija stubišta, urediti sanitarni čvorovi te ugraditi led rasvjeta. Predviđeno vrijeme izvođenja radova je četiri mjeseca nakon što se krene u samu obnovu.

Nakon što završe navedeni radovi, Bjelovarsko-bilogorska županija će uložiti dodatnih 415 tisuća kuna za infrastrukturne radove i to iz decentraliziranih sredstava, a sve kako bi se Dom zdravlja – Ispostava Čazma, u potpunosti obnovio. Uz građevinsku obnovu zgrade Doma zdravlja, putem projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ opremit će se i ambulante medicinsko-tehničkom opremom što će u bitnome podignuti standard liječenja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti Bjelovarsko-bilogorske županije posebice na području grada Čazme. U konačnici, samo u Dom zdravlja – Ispostava Čazma bit će uloženo preko dva milijuna kuna.

-Zahvaljujemo Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što je pokrenula ovaj projekt i da nakon uređenja svih naših vanjskih ambulanti krećemo u uređenje ispostava Doma zdravlja, ali i nabave opreme. Zahvaljujem Županiji na čelu sa županom što nas vodi u tom pravcu, boljem pravcu kako bismo poboljšali uvjete rada naših liječnika, a isto tako i bolju dostupnost primarne zdravstvene zaštite i bolje uvjete za naše pacijente. Nadam se da ćemo privući liječnike da rade u novim uređenim prostorima i novom opremom te da naši stanovnici imaju jednak standard zaštite kao i ostali stanovnici Hrvatske, istaknula je v.d. ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ljubica Čaić.