Bjelovarsko-bilogorska županija za rad centara izvrsnosti izdvojit će 700 tisuća kuna čime će se osigurati još jedna godina tijekom koje će učenici iz svih krajeva županije dobiti priliku subotama slušati dodatnu nastavu iz čak tri područja – matematike, engleskog jezika i kemije. Posebno veseli što se iz godine u godinu veseli sve veći interes učenika pa tako prije polaska na Centar izvrsnosti iz engleskog jezika učenici moraju polagati testove, a primljeni su samo najbolji.

-Imali smo više od 200 prijavljenih učenika, a izabrali smo 100-tinjak najboljih. Iz toga je jasno vidljivo da se ne moramo brinuti za znanje naših učenika kada su stranici jezici u pitanju. U Centru izvrsnosti se radi na drugačiji način nego na klasičnoj nastavi. Tako su učenici ovdje povezani u grupe ovisno o razini njihova znanja, a radi se uz pomoć suvremenih nastavnih tehnologija. Ovdje se ne bavimo konkretnim sadržajima, gramatikom ili popisom vokabulara, već smo usmjereni na ishode učenja pa se prilagođavamo svakom učeniku.

Ujedno takav način rada zahtijeva više priprema za nas mentore, no s ovako dobrim učenicima je zaista predivno raditi, a ujedno i mi nastavnici na ovaj način dobivamo priliku ponešto naučiti i rasti zajedno s našim učenicima – kazala je Irena Pavlović, voditeljica Centra izvrsnosti iz engleskog jezika. Da je Centar izvrsnosti pun pogodak, najjasnije je vidljivo iz stavova samih učenika. Tako maturantica bjelovarske Gimnazije Ramona Blazonija napominje kako kroz Centar ima priliku subote provoditi radeći nešto korisno za sebe.

-Ovdje učim engleski jezik na meni zanimljiviji način, a stekla sam i nova prijateljstva. U Centru izvrsnosti naglasak je na grupnom radu i učenju kroz različite teme, dok je rad u razredu ipak formalniji – kazala je Ramona dodavši kako bi nakon završetka Gimnazije željela upisati upravo engleski jezik te kako vjeruje kako će joj ova subotnja nastava uvelike pomoći da dođe do svog cilja.