Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i Dragan Marinović, predsjednik Uprave tvrtke Čazmatrans Nova, potpisali su ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o ugovoru koji u sklopu jedne školske godine doseže vrijednost od oko 11 milijuna kuna, a obuhvaća sufinanciranje karata za prijevoz gotovo 1900 srednjoškolaca.

Nakon potpisanog Ugovora vrijednog gotovo 10 milijuna kuna za financiranje prijevoza županijskih osnovnoškolaca sa tvrtkom Čazmatrans Nova d.o.o. Bjelovarsko-bilogorska županija potpisuje i Ugovor za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola. Zbrojeno, u sklopu jedne školske godine Bjelovarsko-bilogorska županija s tvrtkom Čazmatrans ostvaruje poslovnu suradnju vezanu uz prijevoz učenika vrijednu gotovo 22 milijuna kuna.

-Zahvaljujem svima na trudu koji smo uložili da do ovog potpisivanja ugovora dođe, da se realizira želja nas kao prijevoznika, a i vas kao Županije da i ove godine možemo pomoći našim učenicima, odnosno njihovim roditeljima. Suradnja nas kao prijevoznika Čazmatransa i Županije je na visokom nivou, problema i sporova između nas ne postoji, a župan Damir Bajs i ja dosta godina već potpisujemo ovakve ugovore. Prije ovog potpisivanja ugovora za srednjoškolce, već smo potpisali ugovor za prijevoz učenika osnovnih škola. Što se tiče samog Čazmatransa mogu reći da je čvrst stabilan, kao i ne kasnimo s našim obvezama ni prema zaposlenicima ni prema državi.

Tržište smo dosta dobro sačuvali, mogu reći i proširili. Imamo oko 1400 zaposlenika, 700 autobusa i još stotinjak podizvršitelja za potrebe Čazmatransa, a konsolidirani rezultat nam je oko 450 milijuna kuna na nivou grupe – kazao je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Čazmatrans Nove Dragan Marinović.