Proteklog tjedna predstavljena je brošura Ljepota majčinstva. Riječ je o brošuri u kojoj se nalaze fotografije 27 majki i njihove djece koje su sudjelovale na ovogodišnjoj, drugoj po redu, jedinstvenoj modnoj reviji „Ljepota majčinstva“ održanoj početkom listopada u bjelovarskom Domu kulture. Cilj ove brošure, ali i upravo spomenute revije je promocija dojenja i majčinstva.

Organizator revije bili su radio Terezija i Udruga za zdravo i sretno djetinjstvo, a suorganizator Bjelovarsko-bilogorska županija te pokrovitelj Grad Bjelovar. U suradnji s Domom zdravlja BBŽ brošura koja je tiskana u 500 primjeraka će se ciljano dijeliti u 83 pedijatrijske, ginekološke i ordinacije obiteljske medicine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Namjera je da brošura posluži kao promotivni materijal o dojenju i majčinstvu, kako bi se što više budućih majki odlučilo, prema UNICEF-ovoj preporuci, do šestog mjeseci starosti djeteta isključivo ga dojiti.

-Hvala županu i svim čelnicima Županije. Zaista je lijepo nastupati kao predstavnik prve županije koja je postala prijatelj dojenja. Kako je došlo do ove ideje? Mlade majke kažu da ne bi dojile jer žele ostati lijepe. To zaista ne stoji, majka što više puta rodi i doji, to je ljepša jer se time tijelo regenerira. Vodeći se tom rečenicom, gledala sam koliko imam prekrasnih majki u svojoj ambulanti i sigurno bih mogla izvesti barem sto žena koje bi mogle parirati bilo kojim modelima. Tako sam došla do Danijele Vusić i rekla da trebamo pokazati ljepotu majčinstva. U vrlo kratkom roku smo to organizirali uz pomoć cijele zajednice – naglasila je pedijatrica Marija Čatipović koja je ujedno i predsjednica Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo.