Uoči susreta s Predsjednicom Republike Hrvatske, šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj obišli su staru gradsku jezgru Bjelovara kao središta Bjelovarsko-bilogorske županije te Izletište i vinotočje „Vinia“, u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“. Domaćin diplomatskom zboru bio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

– Ovo je velika prilika za nas da upoznamo županiju kroz program Ureda Predsjednice “Osjeti Hrvatsku”. Naravno, jasno da moramo izaći iz Zagreba i uspostaviti odnose sa županijama, a posebice u ekonomskom području. Tražili smo mogućnosti gdje bi Indija i Bjelovarsko-bilogorska županija mogle surađivati s ciljem unaprjeđenja naših ekonomskih planova jer danas je najvažnija ekonomska diplomacija i radujemo se njezinom unaprjeđenju. Ovo je velika prilika za nas da iz prve ruke dobijemo informacije o mogućnostima suradnje kroz iskustvo na terenu, razgovarajući s ljudima, posjećujući različite lokacije. Zbog toga smo vrlo zahvalni Uredu Predsjednice za organiziranje ovakvih susreta na razini regije – istaknuo je veleposlanik Indije Sandeep Kumar.

Nakon obilaska Bjelovara, šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj, uputili su se u Koprivničko-križevačku županiju, gdje su zajedno s Predsjednicom Republike, nazočili prezentaciji ulagačkih mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.