Ne pamte ni najstariji zdravstveni djelatnici vrijeme kada je u primarno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije uloženo novca koliko će biti u vremenu koje upravo dolazi. Za vrtoglavih deset milijuna kuna, mahom namaknutih iz Europskog fonda za regionalni razvoj, opremit će se čak 74 obiteljske ambulante i to bez obzira radi li se o onima u privatnoj praksi ili ne. Takvu županijsku politiku za svečanog predstavljanja početka povijesnog ulaganja, kakvim ga je nazvala, pozdravila je v.d. ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljubica Čaić.

-Ovime otklanjamo priče svih sumnjivaca koji su rekli da neće to ići i da se neće raditi. I kada smo uređivali vanjske objekte nisu vjerovali, a sada naši liječnici koji dolaze raditi kažu kako je sve uređeno. Tako će biti i za ova četiri objekta koji počinju uskoro s realizacijom. Zahvaljujem Županiji na svesrdnoj podršci koja nas vuče naprijed da koristimo bespovratna sredstva iz EU fondova i da uredimo naše ordinacije da budu dostupne svim našim pacijentima s područja cijele županije. Da mogu doći u lijepo uređene ordinacije s novom opremom i da mogu ostvariti svoju razinu primarne zdravstvene zaštite na visokoj razini.

Naša županija ulaže u sve ordinacije i za koncesionare, neovisno radi li se o doktorima u privatnoj praksi ili u domovima zdravlja, jer naš župan je rekao sve su to naši pacijenti i to sam ponosno rekla i na sastanku svih ravnatelja u Ministarstvu. Ovo je povijesni projekt. Nikada u primarnu zdravstvenu zaštitu nije ulagano toliko kao u posljednjih nekoliko godina. Sada će se urediti sve četiri ispostave Doma zdravlja što i zaslužuju tamošnji građani, a zadovoljni su i liječnici, pogotovo mladi koji kažu da toga nema niti u zagrebačkim ambulantama – kazala je Čaić.