Priča Učilišta Studium započinje 2011. godine u srcu Slavonije gradu Vukovaru gdje je zaživjelo obrazovanje odraslih koje se danas širi i razvija na brojne gradove naše regije. Započelo je s radom s malim grupama polaznika koje su se iz generacije u generaciju širile i razvijale te zadovoljavale do tada još nezadovoljne tržišne potrebe. Kroz prijateljsku atmosferu djelatnika, profesora te suradnju najkvalitetnijih zdravstvenih djelatnika stvarane su po prvi puta u obrazovanju odraslih generacije fizioterapeutskih tehničara, farmaceutskih tehničara te brojnih drugih kvalifikacija iz područja zdravstva.

Kroz vrlo kratko vrijeme ukazala se sve veća potreba i želja polaznika za našim uslugama i u drugim Slavonskim gradovima te se naša priča počela širiti u svim smjerovima Slavonije i Baranje. Nastupili smo u Osijeku, Vinkovcima te nastavili razvoj prema Valpovu i Županji.

U vrlo kratkom roku Učilište Studium postalo je vodeće Učilište na području Slavonije i Baranje koje je razvilo brojne programe iz različitih sektora poslovanja od ekonomije, trgovine i poslove administracije, elektrotehnike i računalstva, graditeljstva i geodezije, poljoprivrede, prehrane i veterine, strojarstva, brodogradnje i metalurgije, tekstila i kože, preko turizma i ugostiteljstva, osobnih usluga pa sve do zdravstva i socijalne skrbi od čega smo najponosniji na naše specijalističke programe usavršavanja u hotelijerstvu i ugostiteljstvu koji su se pokazali kao pun pogodak i najtraženija osposobljenost na našem tržištu baziranom na turizam i usluge.

Kroz provedbu brojnih programa ostvarili smo suradnju s različitim ministarstvima, institutima, zavodima te vodećim tvrtkama iz različitih sektora koje su u provedbi praktične nastave sudjelovale u stvaranju zadovoljstva naših polaznika koji su s novim znanjima, novom kvalifikacijom i osmjehom na licu napuštali naša Učilišta te nas nerijetko povratno kontaktirali o svojim uspjesima u novoj karijeri.
S ponosom možemo reći i da smo uz programe prekvalifikacija osposobili i brojne polaznike za poslove njegovatelja starijih i nemoćnih osoba, rukovatelja CNC tokarilicom i CNC glodalicom, zavarivača, zaštitara te brojnih drugih vodećih zanimanja na današnjem tržištu koji su svoja znanja primijenili u praksi!

S veseljem želimo najaviti kako svoja vrata otvaramo i u Bjelovaru za sve programe koje provodimo i s ciljem nastavka pružanja kvalitete obrazovanja čiji smo pečat utisnuli u glavne slavonske gradove. Planiramo nastaviti s praćenjem potreba tržišta rada i razvijanjem novih programa sukladno istima, pisanjem projekata i svim aktivnostima koje mogu pripomoći razvoju kvalifikacija i smanjenjem nezaposlenosti i na ovom području!
Zadovoljstvo naših polaznika želimo zadržati i u gradu Bjelovaru te ćemo polaznicima osigurati najbolji mogući tim djelatnika, profesora i stručnjaka koji će ih voditi od njihova prvog ulaska u naše prostore pa sve do izlaska s novom kvalifikacijom.

Vjerujemo kako ćemo zadobiti Vaše simpatije te da ćemo Vam kroz prijateljski način omogućiti da pokrenete Vašu karijeru u pravom smjeru!