Danas se obilježava Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Svečano obilježavanje je započelo već jutros u 8 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim braniteljima da bi se nastavilo vojno – akrobatskom ceremonijom počasno – zaštitne satnije oružanih snaga. U poprilično ispunjenom središnjem parku svim nazočnicima obratio se Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja.

-Ovo je vrlo emotivan dan za nas Bjelovarčane jer smo na današnji dan prije 26 godina izgubili naše prijatelje. Stotine granata je ispaljeno na naš grad i samo hrabrošću naših branitelja je spriječena još veća tragedija. Nikada ne smijemo zaboraviti na ta događanja i našu mladu djecu trebamo učiti što se dogodilo tada. Ali, isto tako trebamo se okrenuti sadašnjosti i budućnosti. Trebamo postati bliži jedni drugima, opraštati jedni drugima, ne raditi razmirice već raditi na boljitak našeg grada – istaknuo je Tandara.

Tradicionalni Mimohod pobjednika krenuo je sa Trga Eugena Kvaternika prema Barutani, a veliku kolonu ljudi osiguravala je policija koja je na trenutke zatvarala ulice ulice u samom središtu grada.

Podsjetimo, večeras povodom Dana Grada i bjelovarskih branitelja na gradskom paviljonu u 20h nastupa bend Pravila igre dok će u 21h koncert održati legendarna Crvena jabuka.