Društvo multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije nedavno je za ovu godinu dobilo 144.486 tisuća kuna iz Nacionalne zaklade za institucionalnu podršku, u čemu im je u prijavi na natječaj puno pomogao Grad Bjelovar, a upravo su taj projekt ovih dana predstavili i medijima. Riječ je o trogodišnjem projektu vrijednom sveukupuno 433.458 tisuća kuna, koji će članovima Društva, kojih je 73, pomoći u svakodnevnom radu.

-Ovo je velika stvar za nas jer do sada nismo imali podršku u ovom vidu. Također, ovaj projekt odobren je za samo 30 udruga u državi, a činjenica da smo mi na tom popisu nas jako raduje, naročito jer smo jedino društvo na ovom području – kazala je voditeljica projekata i programa Milijana Martinović.

Osim njih, Udruga Impress u partnerstvu s Gradom Bjelovarom prijavila je projekt „Info centar mogućnosti“ na Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima, koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Dubravko Šopar, direktor Udruge Impress najavio je i otvaranje Info centra ovih dana u Bjelovaru u Masarykovoj ulici, gdje će se mladi moći informirati vezano uz sve teme o mobilnosti i erasmusa. Putem tog Javnog poziva odobreno je 94.000 kuna, a gradonačelnik Hrebak pozvao je sve mlade da dođu i informiraju se o svemu što ih zanima.

– Učlanjenje u Udrugu Impress može mladima biti od velikog značaja jer oni imaju iskustva s izradom i implementacijom EU projekata i mogu vas usmjeriti na pravi put – pozvao je Hrebak.