Jakob Bukvić službeno je novi načelnik bjelovarske policije, rezime je današnje konferencije za novinare koja je održana u Policijskoj upravi bjelovarsko – bilogorskoj. Novog načelnika u ime ministra unutarnjih poslova predstavio je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Miljenko Radnić koji je naveo da je Jakob Bukvić na natječaju imao najbolje reference za glavnu fotelju bjelovarske policije.

Tako je dosadašnjeg načelnika Dragutina Vurneka naslijedio 53-godišnji Našičanin koji je već u jednom mandatu, od 2008. do 2013. godine obnašao ovu funkciju, a posljednje četiri godine je bio načelnik PU krapinsko – zagorske.

-Iznimno mi je drago da se vraćam u sredinu u kojoj sam proveo ugodnih 5 godina. Stanje sigurnosti na području ove policijske postaje je dobro. Sustav je posljednjih pet godina nadograđivan i mogu reći da mi načelnik Vurnek ostavlja dobro situaciju, a tako se i ja nadam kada ću odlaziti da ću moći isto tako dobru i organiziranu PU ostaviti svojem nasljedniku. Ova županija broji oko 120 tisuća stanovnika i za svakog od njih se mi budemo uspješno brinuli – izjavio je novi načelnik PU bjelovarsko – bilogorske Jakob Bukvić.