Jutros (petak) je u dvorani hotela Central otvoren 5. Salon inovacija kojeg organizira Županijska komora Bjelovar u suradnji s Odjelom za poduzetništvo i inovacije Sektora za industriju i IT te Hrvatskom udrugom inovatora. Čak 42 inovacije iz županije i ostalog dijela Hrvatske okupio je veliki broj posjetitelja, posebno mladih.

-Županijska komora Bjelovar prva je od svih komora  prepoznala vrijednost inovacija te smo zato prije pet godina i pokrenuli ovaj sajam. Bez inovacija nema novih tehnologija i nema nove konkurentnosti stoga bi država trebala dati veću potporu inovatorima i raditi na popularizaciji. Imamo puno pametnih mladih ljudi koji u inozemstvu ostvaruju uspjehe i tek tada se nešto malo čuje za njih i upravo zato postoji ovaj sajam, da mladi inovatori mogu prezentirati svoje proizvode gospodarstvenicima te da međusobno mogu surađivati na boljitak tvrtki – istaknuo je Jakov Ćorić, predsjednik Županijske komore Bjelovar.

Uz gradonačelnika Hrebaka i župana Bajsa Salon inovacija otvorio je i Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske.

-Nadam se da će se kroz inovacije koje su danas prezentirane unaprijediti procesi u raznim poduzećima jer čak 70 posto firmi u Hrvatskoj nema nove proizvode, a samo 8 posto ih ima potpuno nove dok je taj podatak u ostatku EU 20 posto i na tome moramo raditi jer ako nemamo nove proizvode teško ćemo se nositi u tržišnoj utakmici koja zna biti nemilosrdna stoga s iznimnim zadovoljstvom pohvaljujem ovaj Salon inovacija jer on predstavlja nešto čemu svi trebamo težiti – zaključio je Bračić.