Ako imate strah od konzumiranja energetskih piće jer ne znate što unosite u sebe, sada će se to potpuno promijeniti jer o novom energetskom napitku možete doznati apsolutno sve što vas zanima.

Naime, na hrvatsko tržište plasiran je Hell Energy Focus, novi okus s L – karnitinom, svjetski poznatog brenda energetskog napitka Hell Energy, proizveden u Mađarskoj te zastupljen i distribuiran u više od 40 država širom svijeta, a čak u desetak država je tržišni lider. Kompanija ima kompletnu strukturu proizvodnje i punjenja – vlastitu vodu, izvor šećera i dodataka, vlastitu proizvodnju limenki i pakiranja, internu kontrolu i distribuciju.

Ako se pitate zašto baš odabrati Focus Hell Energy Drink, odgovori su vrlo jednostavni.

Zato jer ne sadrži umjetna sladila koja se ubrajaju među najkontroverznije prehrambene sastojke zbog sumnje da izazivaju nepovoljne zdravstvene efekte kao što su dermatološki problemi, glavobolje, promjene raspoloženja, promjene u ponašanju, poteškoće s disanjem, alergije pa čak i karcinom. Stoga je zbog sigurnosti potrošača potrebno kontrolirati sadržaj sladila u hrani i njihov unos u organizam.

Zato jer ne sadrži konzervanse.  Zastrašujuće je što konzervans E211 u spoju s vitaminom C, kojeg sadrži većina sokova, postaje benzen, kancerogena tvar. Aditivi su zakonom odobreni dodaci (konzervansi, sladila, bojila), koji se koriste za proizvodnju hrane duljeg vijeka, boljeg okusa i ljepšeg izgleda. Iako su opasni za zdravlje, danas je gotovo nemoguće doći do namirnica koje u sebi ne sadrže aditive.

Zato jer sadrži taurin koja pomaže u razvoju mozga te sudjeluje u regulaciji razine vode i elektrolita u krvi. Također, za taurin se smatra da posjeduje i antioksidativna svojstva.  Neka istraživanja podupiru teoriju kako uzimanje taurina u obliku dodatka prehrani poboljšava sportsku izvedbu, čime se može objasniti njegovo dodavanje u energetska pića.

Također, Hell Energy Focus sadrži vitamine B skupine, L karnitin i magnezij koji su iznimno važni za doprinos normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, zatim protok masnih kiselina kroz staničnu membranu u mitohondrije gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije i za funkcioniranje gotovo svih metaboličkih procesa i za održavanje normalne razine tlaka i srčanog ritma.

U Hell Energy Focusu nalazi se i kofein, a jedna limenka sadrži kofeina koliko i jedna šalica kave. Kofein djeluje kao stimulans i odgađa umor i pospanost. Novija istraživanja ističu pozitivne strane poput ubrzavanja metabolizma, poticanja motoričkih sposobnosti ljudi, izvora antioksidanata, dobrobiti ljudi koji imaju problem s opstipacijom.

Inače, Hell Energy Drink je u Hrvatskoj zastupljen u osam različitih okusa tako da će svatko moći odabrati piće po svom ukusu. Okusi koji su dostupni su:  Classic ( tutti- fruti ili miješano voće)  Red Grape (crveno grožđe) Zero (bez šećera) Apple (jabuka) Ice Cool Blueberry (borovnica) Ice Cool Blackkurrant (ribizl), Ice Cool Kiwi (kivi), Focus (mango, naranča i tutti fruti).

Hell Energy Drink sadrži:

Voda 88% (tvornica se nalazi na izvorima pitke i mineralne vode)
Šećer 11% (koristi se kristal šećer, a ne umjetna sladila i zamjenski oblici šećera)
Limunska kiselina 0,6% (služi kao regulator kiselosti)
CO2 koji piću daju pjenušavost
Taurin (sastojak kojeg ima u mesu, majčinom mlijeku, hrani za djecu)
Kofein (jedna limenka sadrži kofeina koliko i jedna šalica kave)
Karamela (za boju)
Kompleks B vitamina (sadrži pet B vitamina)
Arome
Pojedini okusi su bogati L-karnitinom i magnezijem
Ne sadrži konzervans (proizvod se pasterizira)
Ne sadrži umjetna sladila