Jutros je gradonačelnik Hrebak sa svojim suradnicima objavio da je Grad Bjelovar iz fondova EU, to jest iz Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama dobio 500 tisuća kuna za dva projekta.

-Javili smo se na taj natječaj i dobili smo 500 tisuća kuna namijenjenih za sufinanciranje sanacije vlage na zgradi II. osnovne škole Bjelovar te za sanaciju pročelja na zgradi V. osnovne škole. Dobiti novac iz EU fondova nije lako. Ali mi imamo sposoban tim koji konstantno prati i radi na svim natječajima i polako se bližimo planiranoj brojci od 30 milijuna kuna povučenih iz fondova. Inače, ove navedene radove smo mi već platili, a za nekoliko mjeseci ćemo dobiti povrat novca – izjavio je gradonačelnik Hrebak.

Ivana Bekavac osoba je od velikog povjerenja gradonačelnika Hrebaka koja radi na svim EU natječajima.

-Za sada konkretne projekte koje imamo odnose se za energetske obnove. Također,  očekujemo raspisivanje natječaja iz europskog socijalnog programa za nekoliko projekata kao što su pomoć marginaliziranih skupina pri zapošljavanju. Pri tome ne mislimo da mi te osobe zapošljavamo već da ih pripremimo za tržište – izjavila je Bekavac. (vec)