1. Miran Maričić, Streljačko društvo Bjelovar 1874

U proteklih nekoliko godina Miran Maričić je prerastao u strijelca svjetske klase. Strelovit seniorski uspon člana Streljačkog društva Bjelovar 1874 i hrvatskog reprezentativca započeo je osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u korejskom Changwonu u gađanju zračnom puškom, a nastavljen je s reprezentacijom Hrvatske osvajanjem ekipno drugog mjesta na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru. Uz medalje sa Svjetskog i Europskog prvenstva Bjelovarčanin se redovito penjao na postolja na brojnim međunarodnim turnirima.

2. Darko Kasumović, Kuglački klub Bjelovar

U posljednjim danima prošle godine Darko Kasumović se okitio naslovom državnog viceprvaka u kuglanju. Kao županijski i regionalni prvak u dresu Kuglačkog kluba Bjelovar nastupio je na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Slavonskom Brodu gdje je zaustavljen tek u finalu. Inače, Kasumović je sezonama ponajbolji kuglač Bjelovara i jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate bjelovarskog prvoligaša. Predvođen kuglačem rodom iz Novske Kuglački klub Bjelovar je prošlu sezonu zaključio na odličnom četvrtom mjestu Prve kuglačke lige.

3. Vjekoslav Karakaš, Sportski klub Phoenix

Za četrdesetosmogodišnjeg Vjekoslava Karakaša 2018. godina bila je najuspješnija u dugogodišnjoj karijeri. U travnju je u mađarskom Gyoru osvojio prvo mjesto na GPC World Cupu u Raw powerliftingu gdje je postavio novi svjetski rekord u kategoriji Masters II i to sa 155 podignutih kilograma. Pet mjeseci kasnije, također u Mađarskoj, no ovaj put u Egeru, Garešničanin je osvojio svjetski naslov na GPC World Championshipu u Raw powerliftingu. Do svjetskog naslova došao je s novim svjetskim rekordom od 160 podignutih kilograma.