1. Rukometni klub Bjelovar

Sezonu 2017./2018. rukometaši Bjelovara su zaključili na drugom mjestu Prve HRL Sjever, a izborili su i plasman među 16 najboljih momčadi u Hrvatskom rukometnom kupu. Tijekom prošle godine ostvarili su sjajan niz od 22 uzastopne ligaške utakmice bez poraza koji je prekinut tek u završnici jesenskog dijela sezone 2018./2019. Veći dio prvog dijela tekuće sezone popularni Kesizupci su proveli na samom vrhu ligaške ljestvice, a trenutno se nalaze na trećoj poziciji. Slove za jednog od glavnih favorita za naslov prvaka i plasman u Premijer ligu.

2. Odbojkaški klub Daruvar

Oslonjen isključivo na domaći igrački kadar Odbojkaški klub Daruvar je u sezoni 2017./2018. osvojio naslov prvaka u Drugoj ligi Centar. Do naslova prvaka u izjednačenoj ligi došli su uz 14 pobjeda i samo dva poraza, a iza sebe su na drugom mjestu ostavili županijske rivale iz Čazme. Osvojenim naslovom mlada momčad Daruvara je stekla pravo plasman u Prvu odbojkašku ligu, no zbog nedostatka financija klub je odustao od promocije u viši rang natjecanja. U tekućoj sezoni Daruvar se također nalazi u samom vrhu Druge lige Sjever u kojoj vodi neizvjesnu bitku za novi naslov.

3. Sportska udruga Argo

Na 21. po redu Maratonu lađa na Neretvi bjelovarska Sportska udruga Argo osvojila je sjajno drugo mjesto. Tim rezultatom popularni Argonauti su ponovili plasman iz 2017. godine, a najbolji rezultat na Maratonu lađa ostvarili su u 2016. kada su šokirali cijelu Dolinu Neretve te su osvojili veliki štit Kneza Domagoja. O sjajnim rezultatima Argonauta na Maratonu lađa najbolje govori podatak da su jedina kopnena posada koja je uspjela izboriti plasman na postolje u dugoj povijesti utrke na Neretvi.