Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Igrači NK Bjelovar nakon utakmice 9. kola Treće HNL koju su u subotu igrali s NK Varteksom iz Varaždina (1-0) završili su u samoizolaciju o čemu je prvi izvjestio portal Bjelovarac. hr

Naime, nakon utakmice pozitivan nalaz na COVID-19 dobio je kapetan Bjelovara Tomislav Pleić dok su drugi igrači osjetili simptome virusa, a još tijekom prošlogodišnjeg tjedan pozitivni na koronu su bili trener Bošnjak i predsjednik kluba Ćurić.

No, samoizolacija nije zadesila samo NK Bjelovar. Zbog navedene utakmice koja je inače igrana na Gradskom stadionu u Bjelovaru u samoizolaciju su poslani i svi igrači NK Varteks koji su nastupili na subotnjem susretu.

-Sukladno odluci nadležnog epidemiologa igrači seniorske momčadi NK Varteksa koji su nastupili na subotnjem susretu u Bjelovaru sljedećih 14 dana su u samoizolaciji.

Naime, na subotnjoj utakmici za momčad Bjelovara nastupio je igrač koji kasnije toga dana dobio pozitivan nalaz na SARS-CoV-2.

Zaraženom igraču želimo što brži oporavak, kao i predsjedniku i treneru NK Bjelovar koji su već od ranije u samoizolaciji.

Nažalost, umjesto da pričamo o nogometu, sljedeće dane strepit ćemo da se među našim seniorima ne razviju simptomi bolesti.

Odgovore na pitanja koja se nameću nakon navedene utakmice tražit ćemo od svih mjerodavnih tijela -službeno je priopćenje NK Varteksa prije nekoliko sata.

Igračima NK Bjelovara i NK Varteksa želimo da samoizolaciju prođu bez razvijanja simptoma virusa, a kako će se dalje razvijati situacija u ligama, sazanat ćemo vrlo brzo.