ŽELJKO VIDAKOVIĆ ” Rezultatski, neriješeno u Novoj Gradišci nije neka velika tragedija. Problem je što nemamo odlučnosti, što nismo spremni pokazati zube, što u gostima igramo bojažljivo”

N. Gradiška 30
Bjelovar 30

Postoji li liga u kojoj se rukometaši bilo kojeg kluba neće žaliti na suđenje u gostima. Takve lige u Hrvatskoj sigurno nema. Svi se žale i sve će se i dalje žaliti na suđenje. Međutim, za takvu mučnu situaciju nisu krivi suci. Krivi su baš ti klubovi koji se žale na suce, jer oni su u stanju učiniti svašta da im suci pod svaku cijenu pomognu na domaćinskoj utakmici, a za tjedan dana se žale što ih ti isti suci “potkradaju” u gostima, jer to isto od njih traže sada domaći klubovi. Čudan neki krug u kojem jedino suci dobro prolaze, dok se klubovi guše u nervozi i ne znaju kako da si pomognu. Vrlo jednostavno, pa prekinite tražiti pomoć od sudac.
Rukometaši Bjelovara s posebno teškog gostovanja u Novoj Gradišci vratili su se s jednim “osvojenim” bodom i s 30 golova u svojoj mreži. Neriješeni rezultat uvijek otvara pitanje o uspjehu i neuspjehu. Uspjehom se može smatrati to što RK Bjelovar prvenstvene utakmice igra u Novoj Gradišci, Kozali, Crikvenici, dok je neuspjeh to što RK Bjelovar te iste klubove ne može pobijediti u gostima. Ma kakva je to liga? Očito prejaka za rukometaše RK Bjelovara koji ni u društvu s Križevcima, Županjom, Dugim i Kratkim Selima, Mrdušom Donjom i slićnim naseljima, ne mogu biti prvi. Da stvar bude još gora, RK Bjelovar je kroz utakmicu u Novoj Gradišci bio u inferiornom položaju, nije našao odgovor na njihovu čudnu 3 – 3 obranu, ali nije imao ni hrabrosti “potući se” za pobjedu i pokazati odvažnost koja bi trebala krasiti klub koji želi naslov prvaka i povratak u Premijer ligu. Utakmicu su izgubili još pri ulasku u autobus i kad su se udaljili od table Bjelovar.
– Rezultatski, neriješeno u Novoj Gradišci nije neka velika tragedija. Očito je liga dosta izjednačena i svi će imati problema u gostima. Ima još oko 20-ak utakmica i ima još puno vremena da uđemo i pravi ritam. Međutim, problem je što nemamo odlučnosti, što nismo spremni pokazati zube, što u gostima igramo bojažljivo. Na tim elementima moramo raditi. Normalno, za neriješeno u Novoj Gradišći zajedno smo krivi igrači i ja, a prava prilika za popravak je subotnja utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca. Tu utakmicu moramo dobiti i moramo ju dobiti uvjerljivo kako bi vratili dobru atmosferu koja nas je okruživala prije puta u Novu Gradišku – najavio je Željko Vidaković novu pobjedu svoje momčadi.