Proteklu srijedu na Gradskom korzu u Bjelovaru u šetnji smo zatekli juniorsku rukometnu reprezentaciju Hrvatske. Domaćin im je bio reprezentativni kolega Filip Jurišić, a u Bjelovar su najtalentiraniji hrvatski rukometaši došli iz Đurđevca. Naime, upravo u Đurđevcu se nacionalna juniorska selekcija priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 19. do 29. srpnja održati u slovenskom Celju. Među stasitim reprezentativcima spazili smo i Josipa Repušića kojeg se u posljednjih nekoliko mjeseci ozbiljno spominjalo kao potencijalno pojačanje Rukometnog kluba Bjelovar. Odmah na početku srdačnog razgovora devetnaestogodišnji Osječanin je potvrdio da dolazi u redove nekadašnjeg prvaka Europe.

– Već duže vrijeme postoji kontakt s Bjelovarom. Zvali su me i prethodnih sezona, no tada još nije bilo vrijeme da napustim Osijek. Međutim, po završetku prvenstva odlučio sam prihvatiti poziv i mogu potvrditi da ću od sljedeće sezone biti igrač Bjelovara. Sviđaju mi se klupske ambicije u pogledu povratka u Premijer ligu, a moram priznati da je na odluku utjecala i činjenica da ću svlačionicu dijeliti s brojnim sjajnim rukometašima koji iza sebe imaju bogate međunarodne karijere. To je za mene odlična prilika da napravim kvalitativni iskorak, ali i da se u odličnoj momčadi profiliram kao prva opcija na poziciji desnog krila – potvrdio je Repušić koji kroz reprezentativne selekcije odlično poznaje nove suigrače Filipa Jurišića, Marka Udžbinca i Matu Perića, ali i Denisa Tota koji je nekada igrao u susjednom Đakovu.

U paketu s Repušićem iz Osijeka u Bjelovar dolazi i dvije godine stariji Domagoj Grizelj. U prilog će im ići i podatak da će Bjelovar s klupe voditi njihov sugrađanin Hrvoje Privšek.

– Domagoj igra na poziciji srednjeg vanjskog. Vjerujem da će se svidjeti bjelovarskog publici za koju znam da odlično poznaje rukomet. U to sam se uvjerio prošlih sezona kada sam tu igrao s Osijekom. U proteklom prvenstvu Bjelovar nas je pobijedio u obje međusobne utakmice i već tad sam se uvjerio da je riječ o odličnoj ekipi koja u svojim redovima ima nekoliko vanserijskih igrača. Trenera Privšeka odlično poznajem iz Osijeka gdje me trenirao u mlađim uzrasnim kategorijama, ali i iz juniorske reprezentacije u kojoj je jedan od trenera. Siguran sam da ćemo dobro surađivati i u tom pogledu sigurno neće biti nikakvih problema – dodaje devetnaestogodišnjak koji je protekle sezone u dresu Osijeka ponio titulu najboljeg strijelca Prve HRL Sjever.

Za juniorsku reprezentaciju nastupio je 12 puta te je postigao 22 pogotka.

– Svjestan sam činjenice da je u sljedećoj sezoni prvi i osnovni cilj Bjelovara osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu. Koliko čujem igrački kadar je uglavnom definiran i prema imenima bi morali ostvariti taj cilj. Drago mi je da dolazim u sredinu u kojoj su ciljevi postavljeni jako visoko. Osobno očekujem da ću nastaviti s dobrim igrama iz Osijeka i reprezentacije, a bjelovarskoj publici obećavam da ću zabiti sve što dobijem na krilo – kroz šalu je kazao Repušić.