Bjelovar je oduvijek bio bazen talentiranih glumaca. Nakon Bogdana Diklića i braće Navojec, novi glumački val nastavili su Ivan Ožegović, Ognjen Milovanović i Erna Rudnički. No, mladi i perspektivni glumac koji je nezasluženo prošao “ispod radara” medija je Antonio Jakupčević, 25-godišnjak koji je svojim radom i talentom zaslužio poziv u stalni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

-Od malih nogu sam volio glumu i u osnovnoj školi u Malom i Velikom Trojstvu sam glumio u svim školskim predstavama. Kasnije sam u Bjelovaru upisao Tehničku školu, paralelno i Glazbenu, tako da prve dvije godine srednje nisam imao vremena ni za što drugo – započinje Jakupčević. Kaže da je u trećem razredu srednje vidio da ima dva-tri sata slobodnog vremena između nastave u Tehničkoj i Glazbenoj te je odlučio to vrijeme provesti u Bjelovarskom kazalištu.

 Poziv na prijemni

-Kada sam došao u kazalište ponovno sam osjetio taj snažan poriv da budem glumac. Osjećao sam se jako ugodno na pozornici i nikada nisam imao tremu. Ondje sam odradio samo jednu predstavu s kojom smo otišli na Festival amaterskog kazališta u Slavonski Brod. Tamo me je primijetio Robert Raponja, profesor iz HNK Osijek, i predložio mi da dođem na prijemni ispit na osječku Akademiju – prepričava nam svoj glumački put Jakupčević. Dodaje da studiranje na Akademiji nije lako i da je zbog iznimno gustog rasporeda jako rijetko dolazio doma.

-Moji su me mogli vidjeti jedino za Božić ili Uskrs. Raspored nama je bio pretrpan i na prvoj godini se radila selekcija, da se vidi tko to može izdržati. Davao sam sve od sebe i na kraju sam sve godine prošao s odličnim uspjehom. Nakon Akademije sam često surađivao s HNK Osijek, nakon čega su mi rekla da me žele u svom stalnom ansamblu što mi je bila izuzetna čast. Ugovor sam potpisao u svibnju ove godine i prezadovoljan sam – ponosno nam ističe Jakupčević. Također kaže da je stalni angažman u HNK danas iznimna privilegija, posebno za tako mladog glumca poput njega jer tržište je to poprilično zasićeno.

Pretrpan raspored

-Trenutno radim čak pet predstava u HNK, što je iznimno mnogo, ali drago mi je da od samog početka imaju mnogo povjerenja u mene. Imam već dosta iskustva na kazališnim daskama, ali volio bi se okušati i u cjelovečernjem filmu. Za sada sam radio za HRT emisije “Bonton” koje su bile dragocjeno početno iskustvo pred kamerama, kao i neki glazbeni spotovi – priča nam Jakupčević. Kaže da glumačkog uzora nema, ali ako bi nekoga morao izdvojiti, onda bi to bio Mustafa Nadarević.