Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, u prisustvu Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Daruvar Snježane Hopp, potpisao je Ugovore o izravnoj dodjeli sredstava s 15 udruga i ustanova s područja grada Daruvara u ukupnoj vrijednosti 31 tisuću kuna.

-Zahvaljujem Županiji, ali i županu što je našao razumijevanja za Daruvar i što je iznašao sredstva za financiranje rada udruga kako bi one mogle nastaviti sa svakodnevnim radom. Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, zajedno s Gradom i Županijom sudjeluje na provedbi brojnih projekata i programa na području županije. Kroz naše programe, Županija nas uvijek prati, bilo financijski, bilo na neki drugi način kako bi naša udruga mogla nesmetano raditi. Spomenut ću da surađujemo sa Županijom i na projektu besplatne školske prehrane na području županije gdje smo zajedno omogućili da svako četvrto dijete ne plaća školsku prehranu – kazao je prilikom potpisivanja Ugovora izvršni direktor Udruge osoba s invaliditetom Davor Marić.

Zahvalnost županu Bajsu iskazao je i predsjednik Matice umirovljenika Daruvar Ivan Cegledi.

-Zahvaljujem županu koji je preko Županije počeo pratiti programe udruge, konkretno našu Maticu Daruvar, koja je jedna od aktivnijih udruga na prostoru Daruvara. Radimo preko sekcija, nema te manifestacije u gradu, a da naš zbor ne nastupa. Živimo od članarine koja je 40 kuna i da nema Županije koja nas podržava, to nam ne bi bilo dovoljno. Također, zahvalio bih i županu Bajsu što pomaže svim umirovljenicima jer prije njega dobivali smo neznatna sredstva s kojima nismo mogli puno toga ostvariti, a sada je to puno više – rekao je Cegledi.

Osim ove dvije udruge, Ugovore su potpisali i Udruga invalida rada Daruvar, Udruga gluhih i nagluhih Daruvar, Udruga slijepih Daruvar, Udruga distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuro-muskularnih oboljenja Daruvar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Korak dalje“, SKD „Prosvjeta“ pododbor Daruvar, Zajednica tehničke kulture, Moto klub Daruvar, Foto film klub Daruvar, Aeroklub Ždral, Radio klub Jan Hus, Ogranak Matice hrvatske Daruvar te Udruga antifašističkih boraca i antifašista.