Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i upravitelj župe Presvetog Trojstva Daruvar Ivan Nikolić proteklog su tjedna potpisali Ugovor o potpori Bjelovarsko-bilogorske županije projektu župe „Organizacija i uređenje Caritasovog vrta i voćnjaka, škola u prirodi, pomoć pri učenju“. Cilj ovog projekta je proširenje aktivnosti na pružanju pomoći u učenju mladih. Stoga on podrazumijeva opremanje radionice gdje će se izrađivati nabožni predmeti za prodaju, uređenje crkvenog dvorišta, a pružat će se i psihosocijalna pomoć. Za njihov projekt Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila je 12 i pol tisuća kuna.

-Drago mi je da se ova suradnja, koja traje, na formalan način želi potvrditi. Zahvaljujem županu Damiru Bajsu i suradnicima koji su razumjeli ovaj projekt i ono što Caritas radi te u tome vidjeli vrijednost da se podupre s njihove strane. Svi smo svjesno ograničenosti i mogućnosti u današnje vrijeme, a i siguran sam da su potrebe velike. Zato mi je drago da je Županija prepoznala ono što Caritas čini – kazao je prilikom potpisivanja Ugovora upravitelj župe Presvetog Trojstva Daruvar Ivan Nikolić.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija drugu godinu za redom provodi program karitativnih djelatnosti kojima je za cilj pomoći sugrađanima putem vjerskih zajednica. Na taj se način želi pomoći ljudima u potrebi, svima onima koji se za pomoć obraćaju svojim župama i njihovim Caritasima. U skladu s tim Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava vjerskim zajednicama koje se bave karitativnim djelatnostima. Na natječaj Bjelovarsko-bilogorske županije javilo se 11 vjerskih organizacija, a za njihov rad osigurano je 230 tisuća kuna iz županijskog proračuna.