Premala je skoro bila Velika vijećnica Bjelovarsko-bilogorske županije za najuspješnije mlade sportaše i njihove trenere koji će pod okriljem županijskog Saveza školsko-športskih društava boje svoga kraja, u različitim sportovima, braniti na završnici Državnog prvenstva u Poreču, od danas (četvrtak) do 28. travnja. Uoči natjecanja sve ih je primio župan Damir Bajs i zaželio im puno uspjeha. Ujedno to je bila prilika da se istakne briga Županije o mladim sportašima koja se ove godine očituje i kroz nikad veći iznos izdvojen za njihov rad u sklopu Saveza. Županiji i županu Damiru Bajsu na tome je zahvalio Dražen Milaković, predsjednik Saveza školsko-športskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Htio bih zahvaliti u ime Saveza školsko-športskih društava i u ime svih učitelja i profesora zdravstvene kulture na velikoj financijskoj potpori Županije, koja je ove godine i povećana, što će nam uvelike pomoći u organizaciji i kvaliteti natjecanja, kao i nabavci opreme – istaknuo je Milaković.
Savez školsko-športskih društava u najvećoj mjeri financira Bjelovarsko-bilogorska županija koja je u svom proračunu za ovu godinu osigurala 300 tisuća kuna za njegov rad, što je gotovo tri puta više u odnosu na godinu ranije. S tim sredstvima uz natjecanja učenicima je omogućen i niz drugih sadržaja poput škola u prirodi, odlaska na bazene i slično.