Povodom Dana Općine Nova Rača  dodijeljene su zahvale i priznanja istaknutim pojedincima koji redovito doprinose boljitku i razvoju Općine Dana Općine Nova Rača. Župan Damir Bajs dobio je zahvalnicu za izniman doprinos radu i razvoju društvenog, kulturnog i sportskog života od značaja za Općinu Nova Rača.

-Župan Damir Bajs i njegov partnerski odnos sa svim općinama i gradovima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, pa tako i Novoj Rači, doprinijeli su razvoju naše Općine. Riječ je o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji koja se očitovala kroz niz konkretnih projekata koji su išli na dobrobit naših mještana. Samo u posljednje četiri godine župan Damir Bajs puno je pomogao razvoju Općine. Naime, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, koja je i osnivač naše osnovne škole, školsku zgradu smo kompletno energetski obnovili, a uređeno je i igralište škole.

Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Bajsom zaslužna je i za obnovu naših ambulanti u Bulincu i Novoj Rači čime su za naše mještane poboljšani uvjeti u tim ambulantama. Zahvaljujući županu Damiru Bajsu lani smo asfaltirali i prometnicu u naselju Sasovac koja se nije obnavljala od izgradnje 70-ih godina prošlog stoljeća. Asfaltiranjem u suradnji sa županijskom upravom za ceste uskoro će u obnovu dionica ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica u vrijednosti gotovo tri milijuna kuna. Na inicijativu župana Damira Bajsa krenulo se u projekt marijasnkog svetišta u Novoj Rači u suradnji s Bjelovarsko-križevačkom biskupijom. Tu je i niz manja projekata pa ova zahvalnica nije mogla doći u bolje ruke. Stoga zahvaljujemo našem županu Damiru Bajsu i nadamo se daljnoj uspješnoj suradnji – kazao je načelnik Nove Rače Darko Knežić te napomenuo kako njegovoj Općini pomoć županije zaista puno znači.
-Sa županom Bajsom imamo odličnu suradnju od samog početka ovog mandata. Inače, on je iz Rače koja je uvijek bila u njegovom srcu. Zato se veselimo budućoj suradnji – zaključio je načelnik Knežić.