Braniti boje svoga kraja bilo gdje u svijetu ili kod kuće najveća je čast svakog sportaša. Priliku da to učini za svoju Bjelovarsko-bilogorsku županiju ove godine imat će i posada Nereida, lađarica iz Bjelovara. Prvi put ove godine 10. kolovoza sa starta u Metkoviću dolinom Neretve, dva dana prije muških, zaveslat će i žene, a tu priliku nisu htjele propustiti niti članice prve osnovane kopnene ekipe, naše Nereide. Financijsku pomoć od pet tisuća kuna za njihov je odlazak odlučio dati i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Kapetanica Nereida Marijana Tomola Perković kaže kako ih to posebno veseli, jer im je taj čin potvrda da rade nešto što je i velika promocija njihove županije.

– Županijska pomoć nam je velika potpora uostalom i zato što nam je nedostajao još novac za prijevoz. On nam je velika stavka, a iznosi 6800 kuna. Tako da pet tisuća što nam je dala Županija stvarno puno pomaže i sada smo gotovo zatvorili financijsku konstrukciju našeg putovanja – ističe Tomola Perković.

Podsjetimo, Maraton lađa je po broju izravnih sudionika jedno od najmasovnijih natjecanja i po gledanosti jedan od najvećih događaja u Hrvatskoj na kojem su, prošle godine prvi kroz cilj prošli bjelovarski Argonauti.