Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proteklog je tjedna u sklopu svog radnog posjeta Grubišnom Polju, između ostalog, posjetio tamošnje škole. Naime, Županija je u projektu energetske obnove 11 škola na svom području, a riječ je o europskom projektu vrijednom 27 milijuna kuna. Nakon što su u nekim školama već potpisani ugovori za izvođenje radova, sada je Županija raspisala javni natječaj za izvođača radova za obnovu grubišnopoljske Osnovne i Srednje škole te pripadajuće školsko-sportske dvorane.

Procijenjena vrijednost radova je osam milijuna kuna, a raspisani javni natječaj traje 20 dana. U skladu s tim, otvaranje ponuda ponuđača očekuje se krajem ovog mjeseca, nakon čega će uslijediti potpis ugovora s izvođačem i sama obnova škola i dvorane. Završetkom radova u potpunosti će biti obnovljene grubišnopoljske škole, a učenici i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u tim obrazovnim ustanovama u gradu Grubišnom Polju.

-Škola će ove godine doživjeti procvat i mi ćemo u spomenicu naše škole zlatnim slovima upisati 2018. godina. Škola je sagrađena 1957. godine i tada je bila jedna od najljepših škola, a zbog svog specifičnog oblika zvali smo je bijela labudica. Radovima vrijednim oko osam milijuna kuna trebala bi se postići ušteda energije od najmanje 50 posto. Osim temeljite obnove, drago mi je da ćemo ugraditi lift i prilagoditi sanitarni čvor za invalide jer mi smo škola koja ima čak 12 pomoćnika u nastavi. Riječima ne mogu opisati što ovo iskustvo za mene kao mladog ravnatelja znači. Hvala županu u ime 408 učenika i 64 djelatnika što ćemo ove godine dobiti najljepši mogući poklon, a to je novo ruho naše bijele labudice, rekla je ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš.