Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i povjerenica Vlade RH u Gradu Daruvaru Snježanom Hopp sredinom svibnja potpisali su Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za organizaciju ovogodišnjeg Vinodara. Riječ je o ugovoru teškom 50 tisuća kuna, a novac je to koji će uvelike olakšati održavane ove manifestacije s dugogodišnjom tradicijom. Naime, temeljem zakonskog okvira u Gradu Daruvaru Vlada RH imenovala je Povjerenicu što je donijelo i financiranje tek osnovnih troškova.

Takav način rada otežao je rad brojnim daruvarskim udrugama i ustanovama pa je župan Bajs do sada već pomogao sa 150 tisuća kuna namijenjenim upravo njima. Također, sportske udruge oslobođene su plaćanja korištenja školsko-sportskih dvorana u školama kojima je Županija osnivač. Takav način rada daruvarske Gradske uprave i nemogućnost izdvajanja dodatnih sredstava dovelo je u pitanje i održavanje ovogodišnjeg Vinodara – 19. Međunarodne izložbe vina i sajma tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije. Kako se ne bi prekinula tradicija i dovelo u pitanje održavanje ove poznate gospodarske i turističke manifestacije našega kraja Bjelovarsko-bilogorska županija uključila se u organizaciju logistički, ali i financijski podržavši Vinodar s 50 tisuća kuna.

-Mi smo prvi dio Vinodara u sklopu kojeg smo imali ocjenjivanje vina već odradili- Pristiglo je 109 uzoraka iz cijele Hrvatske, a nešto i iz Češke te mogu zaključiti da je prvi dio prošao odlično. Što se tiče same manifestacije, sve je spremno. Stoga zahvaljujem Županiji na financijskoj potpori. Što se tiče organizacije i uprave, sve je spremno za početak Vinodara – istaknuo je Ratko Vuković, predsjednik Organizacijskog odbora Vinodara