Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno sa svojim ustanovama trenutno je u realizaciji projekata na 40 školskih zgrada ukupne vrijednosti od 130 milijuna kuna, među kojima je i obnova područne škole u Predavcu, koja pripada OŠ Rovišće. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs zajedno sa suradnicima, predstavnicima škole i Općine Rovišće prošloga je tjedna obišao predavačko gradilište.

-Ovaj projekt jako puno znači za školu, za sve učenike i učitelje koji ovdje rade. Ovo je prva naša osnovna škola koja je u energetskoj obnovi, a što se tiče matične škole i PŠ Kraljevac, one tek idu u obnovu. Na tome puno zahvaljujem županu jer će sada Osnovna škola Rovišće djeci moći pružiti jednake uvjete – istaknula je prilikom obilaska ravnateljica OŠ Rovišće Blanka Klemić.

Osim za školu u Predavcu, putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Županija je osigurala sufinanciranje projekta za matičnu školu u Rovišću s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom, vrijednog 15,2 milijuna kuna, te za Područnu školu u Kraljevcu, u vrijednosti od 830 tisuća kuna. Time se ulaganja u školstvo na području Općine Rovišće penju na preko 17 milijuna kuna, a njihovom realizacijom će se ostvariti cilj kompletno obnovljenih i opremljenih matičnih i područnih škola, i samim time učenicima, učiteljima i nastavnicima omogućiti uvjeti rada i školovanja primjerni 21. stoljeću.