VELIKO TROSTVO – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je Pismo namjere, čime je izrazio potporu projektu “Rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Veliko Trojstvo s dodatnim učionicama, dječjim vrtićem i jaslicama, kuhinjom i ostalim pratećim sadržajima”. Ovaj projekt ukupno je vrijedan osam milijuna kuna, a prijavljen je na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za 2014.-2020. godine. Od ukupnog iznosa vrijednosti ovog projekta, šest milijuna kuna trebalo bi, kroz spomenuti natječaj, biti pokriveno europskim novcem, dok će dva milijuna kuna za školski dio osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija. Zahvalnost na potpori i razumijevanju za ovaj projekt naglasila je ravnateljica tamošnje Osnove škole Valna Bastijančić Erjavec.

-Zahvaljujući ovom projektu naši će učenici imati priliku pohađati jednosmjensku nastavu u adekvatnom prostoru, što je bit školstva 21. stoljeća. Važno je što će se podići sigurnost naših učenika i kvaliteta izvođenja nastave. Također, dogradnjom vrtića na tom prostoru pojačala bi se suradnja i socijalizacija djece najmlađeg uzrasta do 14-godišnjaka – pojasnila je ravnateljica Bastijančić Erjavec izrazivši zahvalnost Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na čelu sa županom Damirom Bajsom što je ovaj projekt prepoznat.

-U svoje ime, ime 250 naših sadašnjih učenika, kao i svih budući učenika naše škole, te ime svih naših djelatnika zahvaljujem na svoj potpori na svim financiranim projektima županu Damiru Bajsu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – naglasila je ravnateljica Bastijančić Erjavec.