Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs proteklog je tjedna bio u radnom posjetu Općini Ivanska, odnosno u naseljima Utiskani, Đurđic i Srijedska.

-Ovaj radni posjet župana Bajsa nastavak je dobre suradnje koju smo imali u protekle četiri godine. Obišli smo tri naselja. U Utiskanima smo obišli društveni dom gdje je već naručena projektna dokumentacija za njegovo proširenje s izgradnjom sanitarnog čvora i jedne uslužne prostorije. Kada je riječ o Utiskanima, već je u tijeku javna nabava za rekonstrukciju uništenog asfalta u duljini od 650 metara. Isto tako, u narednih 30-ak dana očekujemo i realizaciju projekta modernizacije ceste u Srijedskoj u duljini od dva kilometra, a tu je i nastavak asfaltiranja prema Samarici u duljini od dva i pol kilometra – kazao je još uvijek trenutni načelnik Ivanske Josip Bartolčić. Kada je riječ o vodovodnoj mreži na području Općine, Bartolčić je napomenuo kako je do sada ishođena građevinska dozvola za tri naselja – Križić, Đurđic i Srijedsku.

-U suradnji s Bjelovarsko-bilogorskim vodama za kraj ove godine planiramo kandidiranje projekta nastavka gradnje vodovoda u ta tri naselja. Nakon toga će nam preostati vodovod povući u Paljevinama i Kolarevu Selu što ćemo učiniti u narednom razdoblju – najavio je Bartolčić te se osvrnuo i na pokretanje programa za stare i nemoćne.

-Vjerujem da ćemo do kraja godine u suradnji sa Županijom potpisati sporazum kako bi se pokrenuo projekt Centra za stare i nemoćne u Srijedskoj. Tim projektom bi se, osim mobilnog posjeta starim i nemoćnim, obuhvatio i stacionar sa svom potrebnom infrastrukturom kako bismo našim starima i nemoćnima na ovaj način osigurali dostojnu starost – napomenuo je Bartolčić naglasivši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

-Za svaku pohvalu je suradnja sa županom Bajsom, kao i njegovo razumijevanje za sve probleme koje smo zajedno rješavali – od vodovoda do cestovne infrastrukture. Zaista smo zadovoljni sa svim što smo u protekli četiri godine uspjeli postići u suradnji sa Županijom, a ovi projekti samo su nastavak dobre suradnje i u novom mandatu – zaključio je Bartolčić.