Proteklog tjedna Bjelovar je ugostio nogometaše različitih uzrasta koji su svoje snage odmjerili na 15. Memorijalnom međunarodnom turniru doktor Anđelko Višić. Riječ je o turniru koji organiziraju djeca i roditelji Nogometnog kluba Bjelovar, a koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj ekipa i sudionika. Ove godine sudjelovat će nogometaši iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske te, naravno, prvoligaši iz Hrvatske.

S obzirom na izuzetno velik broj sudionika koji su tim povodom pristigli u Bjelovar bilo je potrebno organizirati smještaj gostima, a da bi sve prošlo prema planu uskočila je Bjelovarsko-bilogorska županija koja je za potrebe ovog turnira organizatorima na korištenje ustupila bjelovarski Đački dom, ali i Športsko-rekreacijskom centru Kukavica, dok je dio njih bio smješten u bjelovarskoj Vojarni. Na taj način na ove tri lokacije smješteno je ukupno 350 sudionika ovog turnira.

-Riječ je o respektabilnom turniru koji se uspio održati već punih 15 godina, a svake godine okuplja brojne nogometaše koji su izuzetno zadovoljni organizacijom pa se uvijek rado vraćaju u Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Upravo nam je Županija ove godine dala golemu podršku osiguravajući smještaj za čak brojne sudionike ovog turnira. Stoga zahvaljujem županu Damiru Bajsu i njegovom timu koji nam je uvelike pomogao.

Naime, nije samo tako u Bjelovaru, pa onda još i u vrijeme Terezijane, pronaći smještaj za tako velik broj osoba. Iako su naši roditelji uložili silne napore kako bi sve prošlo u najboljem redu, bez Županije jednostavno ne bismo bili u mogućnosti pronaći smještaj – kazao je predsjednik NK Bjelovar Josip Juraj Tominac. Napominje kako župan Bajs zaista daje sve od sebe kako bi se turnir održao na viskom nivou.
-Županija na čelu sa županom Bajsom zaista pokazuje velik interes za djecu i sport što nam je izuzetno drago. Stoga još jednom zahvaljujem na organizacijskoj pomoći pomoći jer bi bez njih teško mogli održati ovaj turnir na ovako visokom nivou, a upravo nam je to cilj – da iz godine u godinu rastemo i u naš kraj dovodimo ekipe iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja – zaključuje Tominac.