Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs boravio je u radnom posjetu Daruvaru, a tom je prilikom, između ostalog, potpisao ugovor za izvođenje radova na obnovi tamošnjeg Doma zdravlja. Naime, nakon potpisa ugovora za obnovu Domova zdravlja u Čazmi i Grubišnom Polju, župan Bajs je, u sklopu europskog projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ vrijednog 11,5 milijuna kuna, potpisao ugovor s izvođačem radova i za obnovu daruvarskog Doma zdravlja. Vrijednost radova obnove u Daruvaru je 1,234 milijuna kuna, a budući da je ekonomska najpovoljnija ponuda bila viša za 133 i pol tisuća kuna od procijenjene vrijednosti radova, isti iznos osigurat će Bjelovarsko-bilogorska županija.

Također, kako bi se obnovilo sve što je potrebno Županija je osigurala dodatnih 353 i pol tisuća kuna preko Doma zdravlja BBŽ. U konačnici u građevinske radove obnove tog Doma zdravlja uložiti će se 1,6 milijuna kuna, a radovi obuhvaćaju pristup za invalide u Domu zdravlja, izgradnju rampe na ulazima, ugradnju automatskih kliznih vrata, sanitarne čvorove za invalide, taktilne površine, sustav za informiranje pacijenata, izmjenu unutarnjih vrata, izmjenu i niveliranje postojećih podova, sanaciju stubišta, uređenje sanitarnih čvorova, ugradnju led rasvjete te druge potrebne radove. No, obnova Doma zdravlja u Daruvaru podrazumijeva i obnavljanje medicinske opreme pa će tako u Daruvar stići nova medicinska oprema u vrijednosti 1,9 milijuna kuna.

Riječ je o defibliratorima, otoskopima, pulsnioksimetrima, EKG uređajima te nizu druge medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme od koje posebno možemo istaknuti digitalni RTG uređaj procijenjene vrijednosti od 1,5 milijuna kuna.

-Prvenstveno zahvaljujem županu. Drago mi je što je Županija prepoznala važnost ulaganja u naš grad kako na području zdravstva, tako i drugdje. Pruga je krenula, a sada je tu i obnova Doma zdravlja. U svakom slučaju, svaka kuna uložena u grad na kraju će se višestruko vratiti. Stoga zahvaljujem županu i Županiji – kazao je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček prilikom potpisivanja ugovora.