Ravnateljica OŠ „Mate Lovraka“ Veliki Grđevac Marina Balen i direktor tvrtke HM Patria Marko Pezo potpisali su proteklog petka Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Pavlovac. Ukupna vrijednost projekta temeljite obnove Područne škole u Pavlovcu iznosi nešto više od milijuna kuna, a podrazumijeva izolaciju vanjskog zida s ovojnicom, izolaciju stropova i podova, zamjenu stolarije te rekonstrukciju grijanja. Riječ je o obnovi školske zgrade u sklopu europskog projekta energetske obnove 11 županijskih škola vrijednog 27 milijuna kuna.

Naime, ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije, a cilj je da, uz velike školske objekte, isti standard u školstvu imaju i male područne škole, kao što je ova u mjestu Pavlovac koju pohađa 15 učenika. Nakon obnove školske zgrade uvelike će im se poboljšati uvjeti školovanja, a nastavnici će imati bolje uvjete rada. Smanjit će se i režijski troškovi, kao i troškovi održavanja, pa će više sredstava školi ostati za ulaganja u nadstandard školovanja. Zadovoljstvo promjenama preteklog tjedna nije krila ni ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Veliki Grđevac Marina Balen.

-Mi smo ove godine ugovorili projekte čija je vrijednost više od sedam milijuna kuna. Riječ je o nizu projekata vezanih uz energetsku obnovu i to Područne škole Pavlovac, školsko-sportske dvorane u velikom Grđevcu te Područne škole Donja Kovačica. Također, povukli smo i niz nacionalnih sredstava. Za ovaj uspjeh zasigurno je zaslužna županijska regionalna razvojna agencija, kao i svi djelatnici naše škole koji vrlo marljivo i kvalitetno sudjeluju u pripremi projektne dokumentacije te u samom provođenju projekata na čemu im zahvaljujem. Zahvaljujem i načelniku Općine koja nam je partner u svim našim projektima, no najveća zahvala ide Bjelovarskoj-bilogorskoj županiji na čelu sa županom Damirom Bajsom. Posebno nas je iznenadila vijest da će škola dobiti i namještaj, kao i ona da će biti odrađeni radovi krečenja. Tako će naša škola uskoro biti ljepša, a učenici će imati neusporedivo bolje uvjete za rad – kazala je ravnateljica Balen.