Ovih je dana potpisana prijava projekta “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije”. Riječ je o EU projektu vrijednom 10,3 milijuna kuna, od čega će Bjelovarsko – bilogorska županija izdvojiti 300 000 kuna sredstava. Nositelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a potporu im pruža čak dvanaest partnera. Zahvaljujući projektu zaposlit će se 70 nezaposlenih žena s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilatnice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, beskućnice, pripadnice romske nacionalne manjine te povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci.

Projekt će se provoditi 30 mjeseci, tijekom kojih će dvije godine žene biti zaposlene i pružati potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, a nakon toga nekolicina će pohađati razne edukacije. Oduševljenje projektom nije krio ni Zvonko Kovačić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Daruvar, naglasivši kako su od početka iznimno zainteresirani za projekt.

– Pohvaljujem Županiju na uspješnoj provedbi ovog zaista vrijednog projekta. Svi smo više nego zainteresirani jer se radi o dvije ranjive skupine ljudi te će se na ovaj način pomoći i starijima, ali i nešto mlađima koji se ne mogu zaposliti. Oni moraju imati prednost jer im se na taj način pruža dignitet i poboljšava kvaliteta života – kazao je Kovačić.