Mikrobiološki laboratorij županijskog Zavoda za javno zdravstvo dobiva novo ruho. Naime, ovih dana kreće njegova adaptacija i preuređenje u vrijednosti od gotovo 600 tisuća kuna, a sve kako bi se zadovoljili prostorni uvjeti sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti. Također, ovom adaptacijom omogućit će se suvremeni pristup mikrobiološkom laboratoriju te bolji uvjeti za rad s pacijentima.

Nakon adaptacije, Služba za mikrobiologiju prostirat će se na 320 četvornih metara, a imat će tri laboratorija, dvije liječničke sobe za obje liječnice, sobu za inženjera, prostor za uzimanje uzoraka i izdavanje nalaza, prostor za dekontaminaciju, prostor za pranje i sterilizaciju, prostor za pripremu mikrobiloških podloga, čekaonice te prostoriju za zapaljive tvari. Posebnu zahvalnost županiji izrazila je tamošnja v.d. ravnateljice Nina Renić.

– Drago mi je da je župan Bajs, kao i svaki put do sada, uvidio naše potrebe odnosno važnost adaptacije ovog prostora jer će to će pridonijeti daljnjem napretku i akreditaciji našega Zavoda za javno zdravstvo – kazala je Renić. Podsjetimo, 2014. godine završena je rekonstrukcija i nadogradnja kata dvorišne zgrade Zavoda za javno zdravstvo za potrebe Službe za higijenu i epidemiologiju te Centra za prevenciju ovisnosti. Nova adaptacija i radovi neće prekinuti rad mikrobiološkog laboratorija koji će se, za vrijeme radova, odvijati u drugim prostorijama.