Bjelovarske lađarice Nereide na 5. Maratonu lađarica, održanom preoteklog četvrtka, ostavivši konkurenciju daleko iza sebe, nadmoćno su pobijedile i osvojile prvo mjesto te time Bjelovarsko-bilogorsku ponovno obojile u zlato. Maraton se ovoga puta veslao nizvodno Neretvom od Metkovića do Opuzena unatoč vjetru u prsa i valovima. Sudjelovalo je šest ženskih ekipa, a naše su Nereide stazu dugu deset kilometara odveslale za sat vremena i tri minute što je bilo čak tri minute brže od drugoplasiranih djevojaka iz Opuzena, dok su treće mjesto osvojile Metkovke.

-Otpočetka smo bile favoriti, a čak su i domaći željeli da baš mi pobijedimo. Dobile smo puno poruka podrške, a za nas su navijale sve generacije – od djece do onih starijih. Zaista smo presretne, a dolina Neretve je sretna zbog nas. Iako se i jesmo pripremale za prvo mjesto, vi nikada ne možete znati kako se pripremala konkurencija. Pokazalo se da su i ostale ekipe bile pripremljene bolje nego prošle godine, no mi smo ipak bile najspremnije – istaknula je kapetanica bjelovarskih lađarica Marijana Perković-Tomola.

U posljednja dva mjeseca odradile su brojne kondicijske i 40 treninga u Starom Štefanju, a zahvaljujući ozbiljnim pripremama, ali i podršci Bjelovarsko-bilogorske županije. uspjele su nadmoćno pobijediti na Neretvi.

-Bjelovarsko-bilogorska županija nam pomaže svake pa nam je tako i ove godine odobrila sredstva bez kojih bismo teško mogle doći do cilja. Uz potporu Županije smo i ove godine ostvarile odličan rezultat kojim svi možemo biti ponosni – naglasila je Perković-Tomola dodavši kako Županija na čelu sa županom Bajsom već godinama prati Nereide.

-Neretva je daleko pa je samim tim nam i put dosta skup, Tome treba dodati i troškove smještaja, ali i troškove treninga. Naime, ove smo godine u Starom Štefanju odradile 40 treninga, a do tamo imamo pola sata što u konačnici znači dosta velike troškove. Nasreću, naš župan nam nesebično pomaže, nikada nismo bile odbijene, a u Županiji smo se uvijek osjećale dobrodošlo što je također svojevrsni vjetar u leđa – istaknula je Perković-Tomola.