Nakon višegodišnje pauze, Županijska uprava za ceste i Županija su prošle godine ponovno krenule u obnovu županijskih prometnica, a niz je uspješno nastavljen i ovoga proljeća. Tijekom cijele godine trebalo bi biti sanirano 20-ak kilometara, u što će biti uloženo 20 milijuna kuna, pri čemu će ŽUC troškove u jednakom omjeru podijeliti s jedinicama lokalne samouprave. Ovih je dana tako započela sanacija županijske prometnice u naselju Dapčevački Brđani, koju je za prošlotjednog službenog posjeta Grubišnom Polju, u pratnji tamošnjeg gradonačelnika Zlatka Mađeruha, obišao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Riječ je o dionici dugoj 1200 metara, u čiju će obnovu biti uloženo 575 kuna, a radovi bi trebali biti okončani kroz desetak dana.

-Svaka makadamska cesta uz koju ima života i gdje je postoji solidan cestovni promet stvara probleme ljudima koji tamo žive. Nisu to uvjeti dostojni svih građana. Ovo je naša jedina makadamska cesta u naselju i zato se želim zahvaliti županu i ŽUC-u što su prihvatili naš prijedlog obnovimo ovu dionicu. Također, dogovorili smo sa ŽUC-om asfaltiranje još dvije kritične županijske ceste, koje sada stalno krpamo. Riječ je o dionici prema Maloj Peratovici u dužini jednog kilometra te dio makadamske prometnice koja povezuje Gornju Rašenicu s državnom cestom za Viroviticu – otkriva grubišnopoljski gradonačelnik Z. Mađeruh.

Osim spomenute ceste, župan Bajs je za boravka u Grubišnom Polju obišao i tamošnji Dom zdravlja koji također, upravo zahvaljujući naporima Županije, očekuje velika obnova.