Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s aktivnostima na najvećoj obnovi svojih škola u županijskoj povijesti i u skladu s tim bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, uz prisustvo direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, proteklog je tjedna potpisao ugovor o izvođenju radova na kompletnoj obnovi grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Srednje škole Bartola Kašića te pripadajuće školsko-sportske dvorane. Riječ je o projektu ukupno vrijednom gotovo 11 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa, iz europskih fondova osigurano je gotovo sedam milijuna kuna, dok će preostalih četiri milijuna kuna osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija. Najveća je to trenutno investicija na području grada Grubišnog Polja, ali i druga po vrijednosti radova u trenutnim projektima obnove u školstvu vrijednim 30 milijuna kuna na području županije odmah iza obnove garešničke Osnovne škole.

-Danas je za mene jedan posebno emotivan dan. Naša će se Bijela labudica, kako ju svi znamo, zaista kao u Andersenovoj bajci pretvoriti iz ružnog pačeta u pravu bijelu labudicu. Radovi u vrijednosti od preko 10 milijuna kuna, odnose se na osnovnu i srednju školu te školsko-sportsku dvoranu podrazumijevaju postavljanje termo ovojnice, izmjenu krova, izmjenu stolarije, izmjenu podova u prizemlju, izolaciju stropa podruma, upuhivanje toplog zraka u dvoranu. Također, ugradnju dizala za invalide i sanitarni čvor. Koliko nam je tek ova činjenica važna potvrđuje podatak da imamo 12 pomoćnika u nastavi zahvaljujući našem županu koji nam je to osigurao i možete zamisliti koliko nam je ova investicija vrijedna.

Imamo dva učenika koja su u kolicima, a još nekoliko učenika ima znatne teškoće u kretanju. U ime svih učenika i djelatnika i svoje osobno ime od srca zahvaljujem Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i direktoru Ponošu, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Bajsu što ste nam omogućili da ova godina zlatnim slovima bude upisana u spomenicu naše škole – kazala je ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš.