Proteklog je tjedna pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Jasmina Radojčić potpisala ugovore s predstavnicima Udruge za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije i Društvom žena Garešnički Brestovac čija je ukupna vrijednost pet i pol tisuća kuna. Riječ je o udrugama koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa Bjelovarsko-bilogorske županije za 2018. godinu.
Udruga za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije na Javni je poziv prijavila projekt pod nazivom „Zaštita potrošača i potrošačkih prava i obaveza“.

-Zahvaljujemo Županiji na ovoj pomoći. Sredstva su izričito namijenjena na polju zaštite potrošača, odnosno na zaštitu njihovih prava i obaveza. Trenutno smo bazirani na saznanja, plaćanja i rad na prihvatu komunalnog otpada na području županije. Sav novac koji dobijemo koristimo za to – rekao je predsjednik Udruge za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije Slavko Tremski.

Društvu žena Garešnički Brestovac namijenjena su sredstva za projekt „Cvijet za Brestovac“.

-Zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na dodijeljenim sredstvima. Već drugu godinu dobivamo sredstva za svoje projekte i drago nam je da je naša udruga prepoznata kao udruga koja sudjeluje u javnom životu, koja se bavi unaprjeđenjem kvalitete života, pogotovo žena, s ciljem da se što više žena uključi u javni život. Ove godine odlučili smo se baviti zaštitom okoliša i uređenjem mjesta pa se tako naš projekt zove „Cvijet za Brestovac“ – kazala je predsjednica Društva žena Garešnički Brestovac Lidija Hlebec.
Dodajmo tome kako je riječ o nastavku potpisivanja ugovora u okviru navedenog javnog poziva na koji se sveukupno javilo 60 udruga. Za njihov rad Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je više od 700 tisuća kuna što je najveća financijska potpora udrugama u povijesti županije.