Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima proteklog je tjedna održao radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja županije te predstavnicima Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Bjelovar, Hrvatske liječničke komore – Županijskog povjerenstva te Hrvatske komore medicinskih sestara – Podružnice BBŽ, a na temu uvođenja novih mjera za privlačenje i ostanak liječnika u našoj županiji. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija u svoj proračun za 2018. godinu uvrstila je novi projekt „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“ za čiju je provedbu osigurano milijun kuna.

Tim se novcem želi zadržati sadašnje liječnike, ali i privući novi zdravstveni kadar. U konačnici, cilj je poboljšati uvjete zdravstvene zaštite na području Bjelovarsko-bilogorske županije te smanjiti nejednakosti u mogućnosti pristupa zdravstvenim uslugama. Projekt će se provoditi tri godine, a u tom će se periodu za njegovo provođenje u županijskom proračunu osigurati ukupno tri milijuna kuna.

– Posebno zahvaljujem županu Damiru Bajsu i njegovim suradnicima koji su uložili silni napor kako bi održali i revitalizirali naš zdravstveni sustav. Prepoznata je najveća vrijednost zdravstva, a to su upravo liječnici i medicinsko osoblje. Na današnjem sastanku u načelu smo dogovorili suradnju koja će zasigurno pomoći da liječnici koji trenutno na svojim leđima nose terete sustava nastave s aktivnim radom. Sigurna sam da će ova pomoć i suradnja župana, odnosno inicijativa za poboljšanje uvjeta, zapošljavanje, rješavanje stambenog pitanja, kao i edukacija pomoći da liječnici ne smo ostanu, nego da se i dalje razvijaju u pozitivnom smjeru – naglasila je Gordana Kesić Valpotić predsjednica bjelovarske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora.