Uoči prvih pozivnih, a onda i javnih natječaja za građevinske radove na županijskim objektima u zdravstvu i školstvu vrijednim 34 milijuna kuna, još jednom se u Županiji utvrđivala spremnost domaćih građevinskih snaga.

– Ovo je prvi puta da Obrtničkoj komori netko sasvim ozbiljno ponudi ovakav posao. Županija se vrlo ozbiljno i sa svim mogućim zakonskim sredstvima obratila svojim obrtnicima i zatražila od njih da sudjeluju u ovakvom projektu. Obrtnici u čitavoj županiji su vrlo zainteresirani, naravno prema mogućem obimu svojih kapaciteta, ili kao suradnici nekih većih tvrtki. Mi ćemo u Obrtničkoj komori imati još neke sastanke i izdefinirati što mogu obrtnici samostalno, a što zajedno. Važno je da se s ovim projektima mogu napuniti kapaciteti te da sadašnji i budući naši obrtnici mogu imati nekakvu garanciju za razvoj, za daljnja ulaganja.

Ovo očito neće trajati dva mjeseca, već nekoliko godina. To je jako dobro jer mislim da je to jamstvo na kojem će se moći podići zaposlenost, koja već polako raste u obrtu, te povećati broj obrta. Ovakvi zajednički dogovori su sjajna stvar, i s Gospodarskom komorom i sa Županijom, jer dogovor kuću gradi, a mi ćemo ovu uspjeti sagraditi – kazao je Goran Grgić, predsjednik Obrtničke komore Bjelovar.