Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima proteklog je tjedna u sklopu obilježavanja Dana Općine boravio u radnom posjetu Općini Veliki Grđevac. Osim što je održan svečani dio programa, Dan Općine bio je idealna prigoda za posjet tamošnjoj Osnovnoj školi Mate Lovraka koja je u velikom zaletu energetske obnove. Za dio projekata proteklog je tjedna potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar županu Damiru Bajsu uručio odluke o sufinanciranju energetske obnove školsko-sportske dvorane smještene uz matičnu školu te zgrade Područne škole Donja Kovačica.

Riječ je o projektima koji su prošli na natječajima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čiji je direktor Dubravko Ponoš tijekom prošlotjednog radnog posjeta naglasio kako je Bjelovarsko-bilogorska županija jedna od najuspješniji hrvatskih županija po povlačenju sredstava iz europskih fondova.

-Kao što možete primijetiti, mi iz Fonda često dolazimo u Bjelovarsko-bilogorsku županiju za što postoji nekoliko opravdanih razloga. Jedan od glavnih je taj što vi znate kako napisati projekt, što znate kako iskoristiti stručno-tehničku pomoć Fonda, što znate dobiti sredstva koja su predviđena iz europskih fondova. Meni je izuzetno drago što ste vi toliko uspješni. Nije nikakav problem što dolazite često u Fond jer to je naš posao i mi to vrlo rado radimo, a kada vidimo rezultat na kraju dana, on je kod vas izuzetno kvalitetan. Vi ste jedna od najuspješnijih Županija, i po broju projekata koji su prijavljeni, a ono što je još draže za reći budući da nije dovoljno samo prijaviti, već je bitno i dobro napisati projekt te odnosno dobiti sredstva, i po odobrenim projektima. Dakle, vaša prolaznost je sto posto, a nadamo se da ćemo s tim visokim postotkom nastaviti i ubuduće – kazao je Ponoš napomenuvši kako mu je izuzetno drago što je djeca u Velikom Grđevcu imati uvjete kao djeca u Zagrebu budući da bi bilo, istaknuo je Ponoš, sve drugo nekorektno.